آوای فرهنگی – به پدر و مادرها ی عزیزی که از هیچ تلاشی برای بهبود وضعیت تحصیلی کنکوری فرزندان خویش دریغ نمی کنند و به معنای واقعی کلمه (فرزند پرور)هستند ؛البته توصیه دوستانه ای هم به کنکوری ها کنم که از وقت سوء استفاده نکنند .بی شک والدین تاثیر بسیار زیادی در موفقیت دانش آموزان تمامی مقاطع و علی الخصوص سال چهارمی ها دارند…
توصیه ای کنکوری به والدین به قلم سیروس انصاری نیا کارشناس مدیریت وبرنامه ریزی آموزشی ایوانغرب
به پدر و مادرها ی عزیزی که از هیچ تلاشی برای بهبود وضعیت تحصیلی کنکوری فرزندان خویش دریغ نمی کنند و به معنای واقعی کلمه (فرزند پرور)هستند ؛البته توصیه دوستانه ای هم به کنکوری ها کنم که از وقت سوء استفاده نکنند .بی شک والدین تاثیر بسیار زیادی در موفقیت دانش آموزان تمامی مقاطع و علی الخصوص سال چهارمی ها دارند و این تاثیر در سالهای گذشته ،بارها و بارها ثابت شده است،امادر ماه های پایانی بخصوص هفته های آخر مانده به کنکور ،نقش والدین پر رنگ تر و تاثیر آن بیشتر می شود ،بطوریکه از زبان داوطلبان سال های گذشته خود بارها و بارها شنیده ام که گلایه هایی به حق از والدین خود دارند و نه تنها نقش حمایتی مناسبی را ایفا نمی کنند بلکه با ایجاد تنش به ایجاد استرس او نیز دامن می زنند.شیوه ی صحیح عملکرد والدین در قبال فرزندان شان ،بطوری که بتواند بیش ترین تاثیر و سهم را در موفقیت آن ها در روزهای پایانی تا کنکور سراسری ۹۶/۹۷داشته باشد،عبارتند از:
۱-از برنامه ی فرزندتان کاملا مطلع باشید.
مطلع بودن از برنامه ی مطالعاتی فرزندتان باعث می شود که بی دلیل و بدون اطلاعات از وی ایراد نگیرید.جملاتی نظیر “تو که همیشه در حال استراحت هستید.”،”اینقدر تلویزیون تماشا نکن”، “بسه دیگه از پشت کامپیوتر بلند شو”، تاثیر بسیار بدی روی ذهن فرزندتان می گذارد و شاید برنامه اش را انجام داده و حالا وقت استراحتش است. یکی از دانش آموزان می گفت: برنامه ی مطالعاتی من طوری بود که هر شب ساعت ۹تا ۱۰ را استراحت می کردم . پدرم هم همیشه همین ساعت از سر کار بر می گردد و همیشه مرا در حال استراحت یا تماشای تلویزیون می بیند .آن وقت است که جملاتی مثل : “تو همش داری استراحت می کنی” “من که می دونم تو با این درس خوندنت به هیچ جا نمی رسی” ، “مریض نشی اینقدر به خودت فشار می آری” را بیان می کردند. بیان این دست جمله ها باعث می شود، دانش آموز نگاه والدینش را نسبت به خودش بسیار منفی بداند و این نگاه بسیار مخرب است و از نظر روحی تاثیرات بسیار منفی می گذارد.سعی کنید با مطلع بودن از برنامه ی فرزندتان، تذکر دادن ها را منطقی و سر وقت مطرح کنید و در کنار دغدغه ها و برنامه های او پیگیر کارهای او هر چند در حد توان و سطح معلومات خود باشید. دیده شده است که داوطلبان بسیار زیادی حتی عنوان می کنند که پدر و مادر ما حتی تاریخ آزمون های آزمایشی منظم مرا هم حفظ نیست چه برسد به اطلاع از وضعیت و چک کردن کار نامه و…
۲- کوچک ترین موفقیت ها و زحمت های فرزندان تان را تحسین کنید.
بزرگ ترین انرژی برای ادامه بهتر فعالیت ها ،فقط و فقط از طرف والدین دانش آموز انتقال می یابد.تاثیر جملاتی نظیر “واقعا خسته نباشی “. “اراده ات برای درس خواندن،تحسین بر انگیز است” ، آنچنان تاثیری در روحیه ی دانش آموزان می گذارد که هیچ فرد دیگری نمی تواند در این حد موثر باشد. به خاطر روابط عاطفی موجود در خانواده، هر گاه دانش آموز تصور می کند از نگاه والدینش فردی فعال،درس خوان، با هوش و تواناست، آرامشی وصف نشده به وی دست می دهد که جلوی بسیاری از اضطراب ها و استرس ها را می گیرد.حتی توصیه می کنم در این ایام حساس سعی کنید با به رخ کشیدن و یادآوری موفقیت های بزرگ و کوچک گذشته در سال ها و ماه های گذشته، به غبار روبی و احیای شخصیت داوطلب خود کمک کنید تا اعتماد به نفس مرده در وی زنده شود.
۳-به حساسیت های روحی داوطلبان در هفته های آخر مانده به کنکور توجه کنید.
حتی گاهی این حساسیت، غیر منطقی جلوه می کند، چون سطح فعالیت ذهنی فرزندتان بخاطر درس خواندن، بالاست .وقتی هم که در حال استراحت است، مغز به دنبال مطلبی می گردد که پردازش کند. همین حرف های ساده و روزمره ، اولین چیزی است که در دسترس است. از این رو حرف های شما را دو پهلو و منظور دار تلقی می کند چون ذهنش به شدت در حال تحلیل حرف های شماست. ممکن است مرتبا از طرف فرزندتان جملاتی نظیر “منظورتان را از فلان حرف ها این است که امیدی به موفقیت من ندارید ” ، ” چرا پدر موقع دیدن کارنامه ی آزمونم سرش را تکان دادو هیچ نگفت، منظورش آن است که وضعیت من از حرف زدن گذشته ” و … این حساسیت کاملا طبیعی است و بسیاری از رفتارها و حرف های شما را بصورت دیگر تحلیل می کند. صبور باشید و با حوصله برایش توضیح دهید که دقیقا منظورتان چه بوده است ؟ اهمیت ندادن به این حساسیت، نا امیدی را تشدید می کند؛ پس واقعا به این حساسیت ها بها دهید، هر چند می دانید که صرفا بخاطر اضطراب و استرس بالای فرزندتان این حساسیت ها ایجاد شده است،
۴-فضای منزل را برای درس خواندن مهیا کنید.
شاید در ماه های قبل ، درصد کمی از وقت فرزندتان در منزل می گذشت و عمده زمان او در مدرسه سپری می شود. اما در ماه آخر، تمام روز را در منزل خواهد بود.بر ماست که با فراهم نمودن بستر مناسب درصدد محیطی آرام مملو از محبت و دوستی برای فرزندانمان باشیم.
انتهای پیام/
سلام لطفا پیگیری کنید که حق و حقوق یک بازنشسته راکه سی سال زحمات بی حدوبی منت کشیده راسریع بپردازند چرا که رسول اکرم صلی الله علیه و اله فرمودند مزد کارگران را قبل از اینکه عرقشان خشک شود بدهید