آوای فرهنگی – مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: با هدف تامین نیروی مورد نیاز در سال تحصیلی آینده در تابستان امسال شاهد افزایش آمار جذب و پذیرش نیروی انسانی به تعداد ۳۳۷۰ نفر آموزگار ابتدایی و استثنایی، ۱۰۴۹ نفر دبیر و هنرآموز، ۸۷۱ نفر مربی پرورشی و مراقب سلامت و مشاور، ۲ هزار نفر در دانشگاه فرهنگیان و ۱۲۹۶ نفر در حوزه سرایداری و متصدی خدمات هستیم که رشد بیش از ۴ برابری نسبت به آمار سال گذشته را نشان می دهد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آوای فرهنگی ، نشست خبری و مطبوعاتی مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با اصحاب رسانه در آستانه فرارسیدن هفته بزرگداشت مقام شامخ معلم برگزار شد.
حسن بروشکی در این نشست به تشریح اقدامات و فعالیتهای صورت گرفته دستگاه تعلیم و تربیت از ابتدای سال تحصیلی جاری تاکنون پرداخت و از سویی دیگر برنامههای پیش رو را نیز تبیین نمود.
وی ضمن تبریک پیشاپیش فرا رسیدن هفته بزرگداشت مقام شامخ معلم به همه فرهنگیان و همکاران فهیم و خوشفکر در جای جای سرزمین آب و آینه و آفتاب، پاسداشت جایگاه رفیع دانش و معرفت را وظیفه همگانی دانست و افزود: همه آحاد جامعه به نوعی وامدار و مدیون قشر فرهیخته فرهنگی بوده و خواهند بود؛ چرا که تحصیل علم و تربیت حاصل شده، مرهون نگاه بلند و زحمات مشفقانه و مهر معلمان است.
بروشکی با اشاره به فرآیند انتخاب معلمان نمونه در استان و فعالیت ستاد هفته بزرگداشت مقام معلم گفت: پس از فراخوان عمومی همکاران به منظور شرکت در این فرآیند و ارزیابی صورت گرفته تعداد ۱۳ نفر معلم نمونه استانی و ۹۳ نفر معلم نمونه منطقه ای شناسایی و در ایام هفته معلم از آنان تجلیل خواهد شد و پیش بینی می شود بیش از ۸ هزار برنامه در سطح ادارات و مدارس استان در ایام هفته بزرگداشت مقام معلم برگزار شود.
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با قدردانی از همراهی، مشایعت و حضور نقش آفرین و موثر اصحاب رسانه استان در برنامههای آموزش و پرورش، اظهار داشت: نقش بی بدیل رسانه ها در راستای تحقق روشنگری و توسعه مشارکت مردم در نظام آموزشی بر هیچ کس پوشیده نیست.
بروشکی گفت: با هدف تبیین وضعیت موجود و ترسیم نقشه راه در راستای تغییر شاخصها، سند ۵ ساله توسعه شاخصهای آموزشی، تربیتی، فضاها، تجهیزات و نیروی انسانی تدوین و پس از تصویب شورای آموزش و پرورش استان در همایش خیرین مدرسه یار سیستان و بلوچستان رونمایی و عملاً در دستور کار حوزههای مختلف قرار گرفت.
وی بیان داشت: بر اساس منشور تعریف شده و تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت توجه ویژه به ظرفیت های حوزه جنوب کشور نیز سند توسعه سواحل مکران در حوزه آموزش و پرورش با مشارکت استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان تدوین و در نشست مشترکی که به همین منظور در روزهای آتی برگزار خواهد شد؛ این سند وارد مرحله عملیاتی می شود.
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان ادامه داد: با هدف تامین نیروی مورد نیاز در سال تحصیلی آینده در تابستان امسال شاهد افزایش آمار جذب و پذیرش نیروی انسانی به تعداد ۳۳۷۰ نفر آموزگار ابتدایی و استثنایی، ۱۰۴۹ نفر دبیر و هنرآموز، ۸۷۱ نفر مربی پرورشی و مراقب سلامت و مشاور، ۲ هزار نفر در دانشگاه فرهنگیان و ۱۲۹۶ نفر در حوزه سرایداری و متصدی خدمات هستیم که رشد بیش از ۴ برابری نسبت به آمار سال گذشته را نشان می دهد.
بروشکی گفت: در حوزه تربیت بدنی و توسعه فضاهای ورزشی و سلامت دانشآموزان در استان، ۴۵ باب اتاق بهداشت و ۶۰ باب زمین چمن مصنوعی در قالب طرح شهید حاج قاسم سلیمانی افتتاح و به بهرهبرداری رسید و می توان گفت: ارتقاء ۵۰ درصدی نرخ سرانه فضاهای ورزشی از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون نسبت به سنوات گذشته در سیستان و بلوچستان اتفاق افتاده است.
دبیر شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان ادامه داد: با هدف ترمیم ناوگان خودرویی آموزش و پرورش در سطح مدارس، از محل فروش وسایط نقلیه مستعمل تعداد ۱۴ دستگاه خودروی زامیاد خرید و در اختیار شهرستانها و مناطق قرار گرفت.
بروشکی بیان داشت: توسعه فضاهای آموزشی مهارتی از دیگر برنامهها و اولویتهای کاری مجموعه آموزش و پرورش استان بوده و خواهد بود که در این بین ایجاد ۵ باب هنرستان فنی و حرفهای و کار دانش و تجهیز کارگاههای ۴۵ باب هنرستان در ۱۷ منطقه آموزشی در قالب طرح شهید طرح چی با اعتباری بالغ بر ۱۷۰ میلیارد ریال در سال تحصیلی جاری صورت گرفت و شاهد افزایش سهم دو درصدی دانش آموزان فنی و حرفهای و کاردانش نسبت به سال گذشته هستیم.
وی خاطرنشان کرد: تقویت مدارس عادی دولتی با هدف ارتقاء توانمندی مدارس کم برخوردار و حاشیه شهر در قالب بهرهگیری از ظرفیت پویش جهادی البرز برای تمامی دانش آموزان شبانه روزی استان، رایگان نمودن اجرای طرح سنجش دستاوردهای یادگیری ویژه دانش آموزان متوسطه اول استان برای ۱۰۰ هزار دانش آموز و اجرای طرح برادر خواندگی و خواهر خواندگی مدارس حاشیه شهر با مدارس خاص از برنامه تحقق یافته سال تحصیلی جاری بود.
این مقام مسئول ادامه داد: در سال تحصیلی جاری طرح احیا پنجشنبههای آموزشی با هدف ارتقاء معدل کتبی نهایی مدارس متوسطه دوم در ۴۵۶ پایگاه آموزشی با حضور ۱۶۷۵ معلم جهادی و تحت پوشش بردن ۷۵ هزار دانش آموز متوسطه نظری و اجرای طرح اعتکاف علمی نوروزی در ۳۱۳ پایگاه و تحت پوشش بردن ۱۳ هزار دانش آموز متوسطه دوم استان نیز عملیاتی گردید.
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان اظهار کرد: در سال تحصیلی جاری شاهد موفقیت های چشمگیر دانش آموزان مستعد و ساعی استان در حوزه ها و بخش های مختلف بودیم که از آن جمله میتوان به کسب یک مدال نقره در المپیاد آسیایی ریاضی سنگاپور، کسب ۶ مدال طلا و ۴ مدال نقره در المپیادهای علمی، کسب ۱۳ رتبه برتر کشوری در کنگره سراسری قرآن کریم، کسب یک مدال طلا در مسابقات ملی مهارت، کسب ۸۳ رتبه کشوری و ۴ رتبه برتر کشوری در جشنواره نوجوان خوارزمی و کسب ۴ رتبه برتر کشوری توسط سرگروههای آموزشی متوسطه استان تاکنون نام برد.
بروشکی گفت: در راستای تولیدی کردن رشتههای دایر در هنرستانهای استان، فروش محصولات کشاورزی دانش آموزی با رقمی بیش از ۲۲۷ میلیون تومان حاصل شد.
وی از اجرای طرح شهید همت با هدف توانمندسازی معلمان و برگزاری ۲۱۴ کارگاه آموزشی برای ۹۹۲۶ نفر از نومعلمان و برگزاری ۸ دوره توانمندسازی برای ۲۳۰۰ نفر از مدیران مدارس متوسطه استان خبر داد.
مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان افزود: در حوزه جهاد تبیین دانش آموزی و سامانه لیگجت، ۴۹ هزار گروه در سامانه مورد نظر، ثبت و سیستان و بلوچستان حائز کسب رتبه دوم کشوری گردیده است.
بروشکی اظهار کرد: از جمله برنامههای اولویت دار و پیش روی آموزش و پرورش استان، پروژه مهر، فرآیند ارزیابی داوطلبان آزمون های استخدامی، امتحانات پایان سال بویژه آزمون نهایی دانش آموزان متوسطه دوم، طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان و پیش دبستانی، ثبت نام پایه های ورودی(اول ابتدایی، هفتم و دهم) و کنکور سراسری خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود برنامههای حوزه تربیتی استان را برشمرد و بیان داشت: برگزاری ۱۳۵۵ یادواره شهید در مدارسی که مزین به نام شهدا هستند، برگزاری ۳۴ همایش دختران فاطمی در مدارس متوسطه اول و دوم، اعزام دانش آموزان به وسیله ۳۲ دستگاه اتوبوس در قالب ۱۲۰۰ نفر به اردوی راهیان نور و راهیان پیشرفت، برگزاری بیش از ۵۰۰۰ جلسات گفتمانهای دینی در سطح مدارس، برگزاری بیش از ۱۴۰۰ جلسه جهاد تبیین و اعزام ۵۷۰ نفر از مبلغین به سطح مدارس و برگزاری بیش از ۵۰۰۰ جلسه محفل انس با قرآن در سطح مدارس سیستان و بلوچستان از جمله فعالیتهای صورت گرفته در مدارس استان بود.
انتهای پیام/