آوای فرهنگی – اجلاسیه شهدای فرهنگی و نخبه کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان در حسینه عاشقان ثارالله(ع) زاهدان برگزار شد…
به گزارش پایگاه خبری آوای فرهنگی، ظهر امروز سه شنبه ۱۰ بهمن ماه ۱۳۹۶ اجلاسیه شهدای فرهنگی و نخبه کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان در حسینیه عاشقان ثارلله (ع) زاهدان برگزار شد.
در این اجلاسیه که به همت کنگره ملی شهدا برگزار شده است اقشار مختلف مردم شیعه و سنی و فرهنگیان استان و نیز سردار مارانی فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق نیروی زمینی سپاه پاسداران و معاون وزیر و مدیر کل دفتر امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش حضور دارند.
هر شهید سند افتخار کشور است
علیرضا نخعی مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در مراسم شهدای فرهنگی و نخبه سیستان و بلوچستان با بیان اینکه شهید واژه ای مقدس و شهدا سرمایه ملی و اعتقادی ملت بزرگ ایران هستند، گفت: وجود بیش از ۳۰۰ شهید عرصه علم و دانش و فرهنگ در سیستان و بلوچستان ، نعمتی بزرگ برای مجموعه آموزش و پرورش است.
وی با بیان اینکه به وجود شهدای آموزش و پرورش که سرمایه های بزرگی در استان هستند افتخار می کنیم ، ادامه داد: هر کدام از شهدا سند افتخار کشور هستند و باید تلاش کنیم تا از این سرمایه ها در مسیر سازندگی و تعلیم و تربیت نسل جدید استفاده کنیم.
نخعی با بیان اینکه این اجلاسیه در فرآیند کاری است که در طول این سال ها در مدرسه ها برگزار شده است ،افزود: ثمره برگزاری یادواره های متعدد درون مدرسه ای به یاد شهیدان نخبه، فرهنگی و دانش آموزان با همراهی سپاه و بسیج که عاشقانه در مسیر تعلیم و تربیت گام برداشتند، امروز اجلاسیه شهدای فرهنگی و نخبه شده است.
وی با بیان اینکه این اجلاسیه آغاز کار و شروع یک حرکت عظیم است، خاطر نشان کرد: برگزاری این اجلاسیه ها باعث می شود یکبار دیگر به سیره شهدا برگردیم و پیمان ببندیم که قدردان آن ها و ادامه دهنده راهشان هستیم و در مسیر خدمت و رهروی از مسیر شهدا به وظیفه خطیر خود عمل کنیم.
نخعی در پایان با بیان اینکه استواری، روحیه بزرگ، صبوری و عزم راسخ خانواده شهدا موجب عزت و سربلندی جامعه ماست ،گفت: تجلیل از جایگاه و مقام و منزلت شهدا مهمترین کاری است که در جهت اعتلای فرهنگ ایثار و شهادت انجام می گیرد.
افتتاح ۲۰ غرفه مدارس شاهد استان در اجلاسیه شهدای فرهنگی و نخبه
معاون پژوهشی دبیرستان پسرانه شاهد درگفت و گو با خبرنگار عصرهامون در حاشیه اجلاسیه شهدای فرهنگی و نخبه استان با بیان اینکه ۲۰ غرفه از سراسر استان در این اجلاسیه افتتاح شده است گفت: این غرفه ها با محوریت مدارس شاهد و ایثارگران استان تدارک دیده شده که امیدواریم با همت دانش آموزان و فرهنگیان بتوانیم ادای دینی در قبال شهدا کرده باشیم.
پیرکمالی هدف از افتتاح این غرفه ها را ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در بین نسل سوم و چهارم انقلاب دانست و افزود: امیدواریم بتوانیم در این مسیر گامی موثر برداریم.
وی با به فال نیک خواندن برگزاری یادواره و اجلاسیه های شهدا گفت: برگزاری اینگونه مراسمات باعث تقویت روحیه و انگیزه در بین جوانان و نوجوانان ما شده و آنها را با فرهنگ ایثار و شهادت آشنا می کند.
وجود بیش از ۱۸۰ دانش آموز شهید در سیستان و بلوچستان/ شهدا بزرگترین مولفه قدرت جنگ نرم و محور وحدت نظام اسلامی هستند
سردار حسین معروفی در اجلاسیه شهدای فرهنگی و نخبه ضمن گرامی داشت یاد و خاطره ۱۸۶ شهید دانش آموز و ۵۶ شهید معلم و ۹۶ شهید دانشجو و ۱ شهید استاد دانشگاه اظهار داشت: در محفل شهدای عزیز فرهنگی؛ شهدای آموزش و پرورش و شهدای دانشگاهی هستیم که جان خود را برای حفظ آبروی ملت ایران و تمامیت ارضی در طبق اخلاص گذاشته و فدا کردند.
وی با تاکید بر اینکه شهدا قدرت بازدارندگی به ما بخشیدند افزود: بزرگی و عزت ملت ایران در گرو جانفشانی این بزرگمردان و ایثارگران واقعی است.
وی بیان داشت: کوچکترین شهید اهل سنت سیستان و بلوچستان سبیل اخلاقی با ۱۱ سال و ۸ ماه و کوچکترین شهید اهل تشییع استان شهید سید محمد هاشمی است.
سردار معروفی اضافه کرد: برای حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی و حفظ ارزشهای الهی انسانی همه اقوام و مذاهب به پا خواستند و در این آرمان بزرگ نقش داشتند.
فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان گفت: شهدا در این محفل نورانی شاهد و ناظر اعمال و نظاره گر ما هستند.
وی ادامه داد: دوران دفاع مقدس و جنگ تحمیلی دوران سخت و سنگینی بود جنگ به تنهایی محنت بار است اما با هنر دین، اسلام، ولایت و قرآن، جنگ برای ما تبدیل به دفاع مقدس و کارخانه انسان سازی شد.
سردار معروفی بیان داشت: خروجی دانشگاه دفاع مقدس معراجی ها و یا کسانی همچون حاج قاسم سلیمانی شدند که امروز فرمانده جبهه حق هستند.
وی تصریح کرد: امروز امتحان، امتحان نخبگان است و خیلی جاها نخبگان از توده ها عقب ماندند و توده های ما جلو زدند. شجاعت و بصیرت امروز سخت تر از شجاعت و بصیرت دوران دفاع مقدس است و به وجود نمی آید جز با نظام عملی و اعتقادی که پایه اساس و محور اصلی بشریت و مومنین و کسانی که دل در گرو ذات اقدس اله دارند.
وی اضافه کرد: شهدا همه چیز خود را تقدیم کردند و این ما هستیم که مدیون شهدا هستیم مسئولیت ما سنگین است.
دبیرکل کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان افزود: خروجی اجلاسیه ها و یادواره ها و کنگره های ما باید عمل کردن به وصایای شهدای عزیز باشد امروز از سراسر استان دانش آموزان و فرهنگیان و مسئولین گرامی در این محفل نورانی حضور دارند و رسالت ما بهره گیری از شهداست.
وی بر استقامت در صراط مستقیم تاکید کرد و افزود: صراط مستقیم راه ولایت ؛ ایستادگی در مقابل ظلم و کفر؛ تبعیت از حسین ابن علی(ع) و تبعیت بی چون و چرا از ولایت است.
سردار معروفی یکی از رموز دفاع مقدس را تبعیت رزمندگان از امام دانست و گفت: رزمندگان حرف امام خود را حرف امام زمان و حرف امام زمان را حرف قرآن و پیامبر و کلام الهی می دانستند و باعث پیروزی و سربلندی ما شد.
وی تبعیت محض را قدرت استحکام و بازدارندگی و شجاعت در مقابل دشمن خواند و بیان داشت: دشمن به دنبال گرفتن شجاعت ملت ایران است دشمن در این استان به دنبال انشقاق قومی مذهبی است که در اینجا بصیرت و هوشیاری و توسل به ساحت شهیدان به عنوان قهرمانان واقعی را می طلبد.
فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان گفت: شهدا بزرگترین مولفه قدرت جنگ نرم و محور وحدت نظام اسلامی هستند.
معروفی ادامه داد: ما امروز شاهد برگزاری کنگره ملی شهدای ۸ هزار شهید بومی و غیر بومی استان و ۲۰۵۸ شهیدی که آرمیده در استان هستند و یا خانواده های معظم شان در این استان سکونت دارند هستیم.
وی افزود: بعد از سفر مقام معظم رهبری بزرگترین کار فرهنگی برگزاری کنگره ملی شهداست که ماندگار و جاوید است.
دبیرکل کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان در پایان برگزاری ۳۸ یادواره شهید به صورت منطقه ای و شهرستانی؛ ۴ اجلاسیه علما و روحانیون، اجلاسیه شهدای زن، اجلاسیه نخبگان و فرهنگیان، گردهمایی پیشکسوتان دفاع مقدس از سراسر کشور؛ دعای ندبه با حضور آیت الله صدیقی؛ تجلیل از جانبازان بالای ۷۰ درصد؛ ساخت و تولید فیلم شهید میر حسینی؛ تولید ۸۰ جلد کتاب؛ آماده سازی و تولید ۹۶ تمثال مبارک شهدا و ۱۹ فیلم مستند را از جمله اقدامات برگزاری کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان نام برد.
پیام وزیرآموزش و پرورش به مناسبت اجلاسیه شهدای فرهنگی و نخبه کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان
سرگذشت پرفراز و فرود مبارزه با طاغوت و وقوع بزرگترین حادثه قرن یعنی انقلاب اسلامی، مبدأ و منشأ اصلی برای تکوین و تکامل «مکتب ایثار و شهادت» است، رهروان و رهپویان این مکتب معنوی درس عشق و ایثار و ایمان را در کلاس عرفان امام راحل«رحمه الله علیه» آموختند.
این حرکت اصیل در چارچوب دفاع از مرزهای عقیدتی و سرزمینی هنگامیکه با وقوع جنگ تحمیلی مقارن شد یکی از جلوههای زیبای آفرینش را در حافظه تاریخی ملت انقلابی ما ثبت کرد
حماسه بیبدیل جنگ و غلبه بر کفر و حرکت غیورانه از صدها هزار رزمنده،کنشی تاریخساز را در کارنامه مقاومت ایران و جهان رقم زد. بخشی از طلایهداران و دلاوران این جهاد مقدس معلمان و دانشآموزان شهید بودهاند که خطشکنی و عبور از سیمهای خاردار نفس، آنان را به پیشگامان این دفاع مقدس تبدیل کرد.
اینجا سرزمین کهنسال سیستان و بلوچستان، پرچمدار و میزبان نکوداشت آلالههای به خون نشستهای است که معلمان و دانشآموزان شهید را در برگرفته است. سرزمینی که درصحنههای دل افروز تاریخ ایران زمین، استوارترین نماد برای همبستگی اجتماعی اقوام در سایهسار ایران بوده و هست.
ویژگی اسطورهای و پیشینه باستانی و دیرین سیستان و بلوچستان تا همیشه تاریخ، پرورشدهنده نسلهای ایثارگری است که برای یکپارچگی ایران و پشتیبانی از اسلام « خون نامه شهادت» امضاء کردند.
نظام تعلیم و تربیت که حافظ و ناقل ارزشهای راستین مکتب ایثار و شهادت است وظیفه خود میداند که همواره از حرکت اصیل و رشادت بینظیر فرزندان خود صیانت کند.
بر این اساس درسی که میتوان ازشهادتنامه معلمان و دانش آموزان شهید آموخت، درس بزرگمردی، باور به هدف، ایمان به رهبر و عشق به وطن است و به همین دلیل این نجوای عارفانه را تکرار میکنیم و همدل با خانوادههای شهدا به تکریم آنان میپردازیم
بهطور طبیعی هر چه از زمان شهادت معلمان و دانشآموزان در حماسه انقلاب و دفاع مقدس میگذرد وصیتنامهها و خاطرات نزدیکان و همرزمان این عزیزان اهمیت مضاعف مییابد و اهتمام به ثبت «تاریخ شفاهی» آنها از زبان همکلاسان، همرزمان و خانوادههای آنان برای ثبت درتاریخ و استفادههای هنری ضرورتی دو چندان مییابد و گرامی داشت خانوادههای معظم شهدای فرهنگی، کاری بایسته و وظیفهای ارزشمند است که همواره باید مورد اهتمام مسئولان قرار گیرد .
از خاطر نبریم که امام راحل «ره» برای شهدای دانشآموز جایگاه ویژهای قائل بودند و بیان تاریخی ایشان در مورد «شهید فهمیده»، نقشه راه ما برای درک عظمت و عملکردها حماسهآفرین این گوهرهای ناب انسانیت و معرفت است.
بزرگداشت شکوهمند شهیدان چه در سیستان و بلوچستان و چه در هر کران کشور، تصویری از چشمه روشن عرفان و صداقت و ایمان شهدای گرانقدر ما را معرفی میکند و بازخوانی سرنوشت نامههای شهیدان معلم و دانشآموز، انگیزهبخش، ایمان آفرین و آیندهساز است و تعالی تعلیم و تربیت کشور را در آینه ایثار و مقاومت قوام میبخشد. به روح تابناک و همیشه ناظر آنان درود میفرستیم.
شهدا گواه راستین برای استدلال و سربلندی ملت هستند
حجتالاسلام والمسلمین محیالدین بهرام محمدیان معاون سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در اجلاسیه شهدای فرهنگی و نخبه کنگره ملی شهدای سیستان و بلوچستان ضمن تقدیر از سپاه پاسداران و آموزش و پرورش و بسیج استان گفت: بزرگداشت خاطره شهدا نشانگر تقوای دلها است و امیدواریم ما بر این عهدی که با شهیدان بسته ایم استوار بمانیم.
وی با بیان اینکه شهدا سند حقانیت و عزت ما هستند افزود: شهدا گواه راستین برای استدلال و سربلندی ملت هستند و شهادت تکیه گاه عظیمی است که ملت با استقامت بماند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدیان با بیان اینکه شهادت تحکیم دهنده وحدت ملت، تمامیت ارضی و پیوستگی آحاد ملت است، خاطر نشان کرد: امروز در جهان اسلام هرجا صحبت از استقلال و آزادگی و ایستادگی در مقابل استکبار جهانی است مثالی بر مقاومت شهیدان در دفاع مقدس و همه عرصه های انقلاب اسلامی است.
معاون سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی اظهار کرد: امروز آوازه شهدای ما نه تنها در ایران و مرزهای شرقی و غربی بلکه در هر جا حمایت از محرومان و مظلومان است شنیده می شود.
وی در ادامه گفت: وظیفه می دانیم به عنوان دستگاه تعلیم و تربیت که عهده دار نظام سازی، ملت سازی و دولت سازی است. آموزش و پرورش تنها دستگاهی نیست که بخواهد کودکان را کودک یاری یاد دهد بلکه دستگاه تعلیم و تربیت است که رسالت سنگینی دارد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدیان با بیان اینکه نظام های اجتماعی ، سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی در آموزش و پرورش شکل می گیرد ، خاطر نشان کرد: دولت اگر بتواند دانش آموزان را خوب و توانمند تربیت کند دولتمردان آینده هم در میان همین دانش آموزان هستند.
معاون سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه دولت سازی هم وظیفه تعلیم و تربیت است، اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم آینده را تضمین کنیم نیازمندیم که هویت اسلام، ایران و انقلاب را در تمام برنامه های تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش جاری کنیم.
وی با اشاره به آموزه های ایثار و شهادت و یادنامه شهیدان از شهیدان سهام خیام تا فهمیده و باکری و خرازی در کتب درسی ادامه داد: امروز مفتخریم که در پایه دوازدهم یاد و نام شهید حججی را در کتاب های درسی بیاوریم.
حجتالاسلام والمسلمین محمدیان افزود: اینها کافی نیست باید تلاش مستمر کرد تا آینده از نام و یاد شهیدان آکنده باشد و ما در فضایی تنفس کنیم که آن فضا فضای ایثار و از خودگذشتگی برای دفاع از اسلام، قرآن و ایران باشد و این را دستگاه تعلیم و تربیت در سرلوحه عمل خود قرار داده که باید بر این امر استوار بمانیم./عصرهامون
انتهای پیام/